Лого дизайн

Лого дизайн за акушер-гинеколог доктор Жанета Жечева. В предварителните ни разговори, Д-р Жечева ме насочи към комбинираното лого, цветовата палитра и постави рамки на символиката. Целта на логото е да се развие във визуална идентичност за бъдещата и практика като акушер-гинеколог в гр.Варна. За мен тази задача беше нетипична и истиско предизвикателство. Тя бе в област, в която не съм работил и поради спецификата и съм с ограничен опит. Целта ми беше да изляза от натрапчивaта и сериозна идея за медицински брандинг и да направя една нежна и топла марка, която говори за качествата на Д-р Жечева и нейната готовност да ви посрещне, насърчи и помогне.

Клиент: д-р Жанета Жечева
Услуга: Лого дизайн
Инструменти: Procreate, Affinity Designer, Affinity Publisher
Дизайнер: Ивайло Христов

Марка изображение

Изработка на уникална марка монограм-изображение.

Дума марка

Изработка на уникален ръчно изписан текст-лого.

Скрити послания и символизъм

След разговорите ми с Д-р Жечева и коментарите ни за символизма на логото, аз го видях. Логото представлява букет от две пъпки и едно разцъфнало цвете във въображаема чаша (граал). Но има и още символи и препратки, с които ще ви запозная.

Логото като буквата "Ж"

Логото, освен букет е и монограм. Представлява буквата „Ж“, началната буква от името и фамилията на Д-р Жанета Жечева.

Логото като Женски гениталии

Логото оформя външния профил на женските интимни части. Препратка към професията на Д-р Жечева.

Логото като Женски репродуктивен орган

Логото освен букет, буквата „Ж“ и външните интимни части на жената, представлява символична карта на женския репродуктивен орган. Основата на акушеро-гинекологичната професия на Д-р Жечева.

Цветове

HEX: #FFFFFF
RGB: 255, 255, 255
CMYK: 0000

HEX: #FFA990
RGB: 255, 169, 144
CMYK: 0,42,39,0

HEX: #CA848A
RGB: 202, 132, 138
CMYK: 14,52,28,1

HEX: #964F4C
RGB: 150, 79, 76
CMYK: 31,75,64,12

Шрифтове

#logo #design #graphicdesign #branding #logodesigner #art #logodesigns #graphicdesigner #designer #logodesign #logos #brand #logotype #illustration #marketing #logomaker #illustrator #creative #graphic #photoshop #brandidentity #logoinspirations #dise #logoinspiration #vector #graphics #typography #artwork #artist #business